Sytuacja na Wisłoce
Czy ktoś wie może jaka jest teraz sytuacja na Wisłoce? Ja teraz jestem w Mielcu, tu co jakiś czas straż jeździ do okolicznych wiosek.
- Zaloguj się lub zarejestruj by odpowiadać

sam jestem ciekaw bo przebywam na obczyźnie 
iglopol jest ewakuowany, bo spodziewana jest fala kulminacyjna koło 20 bardzo wysoka, tak chyba jeszcze nie było ...
Jest ewakuowany czy ma być ewakuowany? Mówią coś konkretnie, ile wyższa będzie fala?
jest 8,56 metra a ma byc 11,zaleje zatorze jesli bedzie tak jak mowia-tez jestem za granica ale dzwonilem do kraju i ewakuacja calego osiedla, nie wpuszczaja nikogo i nie ma samochodow na zatorzu! ludzie uciekaja na wyzsze pietra, normallnie mega jaja, mieszkam na parterze zaleje mi chacire! pzdr
jedyna nadzieja że rozleje się na lewy brzeg. Ale wtedy pod wodę pójdzie zawierzbie i błyszczówka...
fala kulminacyjna ma przyjść około 23 i woda ma się podnieść w okolice 11 metrów (2 godziny temu było 8.6)
Witam .Prosze o jakąś informacje na temat przebiegu fali na wisłoce w ębicy .Czy wyszła z koryta .Czy sa zalane jakieś tereny chodzi mi o Zawierzbie .Pozdrawiam.
Wisloka wyszla z koryta.Obecnie ma okolo 9 m ale wedlug najnowszych danych max osiagnie 9,5 nie 11.Fala okolo 24.Zawierzbie zalane
Zawierzbie ostatnim razem było podlane, a teraz jest pół metra więcej. Szkoda tych ludzi...
ogloszono ewakuacje osiedla igloopol!!!!!!!!
Jaka jest aktualna sytuacja z Wisłoką w Dębicy? Czy fala powodziowa nas mija? Wały trzymają na osiedlu Słoneczna.
iglokar oraz dakol zalane woda idzie na zaklady miesne, kolo biedronki od olol 4 sy[pia piach i ukladaja worki bo na dzialkach jakims kanalem saczy sie woda

Byłam przed chwilką na wałach, woda ma 10m cały czas jezdza wozy straży pożarnej, ludzie układają worki z piaskiem, u mnie w klatce zreszta to samo, sasiedzi z parterów pozabierali co cenniejsze rzeczy i wyjechali, od 5.30 nadawali komunikat o ewakuacji, teraz na osiedlu stoja autobusy mks zeby w razie czego pozabierać ludzi, generalnie na igloopol nie wpuszczaja samochodów

http://www.debica.org/modules.php?name=News&file=article&sid=14373
Trzymajcie się! Nie zostaniecie sami z wodą!
Kibic Górnika Zabrze